Informačný portál o mágii a ezoterike.Nájdete tu channelingy,info o anjeloch,mágii a ezoterike atď...

Anjeli, bytosti, ktoré su stále snami..

18.01.2010 21:35

Vyslyšaná prosba

viedla s tisíckami zomierajúcich, vyplýva, že každého človeka od narodenia až po smrť sprevádzajú duchovia. Neraz sa stretla s tým, že zomierajúci uvidel svojho anjela strážneho, ktorého naposledy videl, keď bol dieťaťom. To dalo nádej mnohým, ktorí už pochybovali o existencii nadprirodzeného sveta.

Známa autorka mnohých bestsellerov o anjeloch Joan Westerová Andersonová priznáva, že uverila v existenciu anjelov po nezvyčajnej príhode svojho syna. Jej syn Tim s rodinou mal pred Vianocami prísť do Chicaga autom z Connecticutu. Joan prosila, aby necestoval, lebo bolo hrozné počasie: vial ľadový vietor a teplota bola nižšia ako mínus 20 stupňov Celzia. Tim sa však rozhodol, že strávi sviatky s rodičmi a vydal sa na cestu. Znepokojená Joan nemohla v tú noc spať, lebo syn už meškal päť hodín. Stála pri okne a presne o 1.45 hodine v noci počula vlastný hlas: ,,Bože, zmiluj sa, pošli mu niekoho na pomoc!" V tom čase stálo Timovo pokazené auto na prázdnej diaľnici. On, jeho manželka a deti sedeli premrznutí v aute a nevedeli, čo si počať. Zrazu prišlo nákladné auto cestnej pomoci. Vodič im navrhol, že ich odtiahne do najbližšieho mestečka. Keď sa tam šťastne dostali, vystúpili z auta, aby sa spýtali svojho záchrancu, koľko mu majú zaplatiť za odtiahnutie. Vodič však zmizol, akoby sa aj s autom rozplynul vo vzduchu. Na snehu neboli žiadne stopy po ťažkom nákladnom aute.

Svet je plný anjelov

Niekoľko rokov predtým časopis Time publikoval výsledky ankety o anjeloch. Ukázalo sa, že takmer 70 percent skúmaných verí v ich existenciu a vyše 30 percent malo s nimi kontakt. Ako ukázali výskumy na univerzite v Berkeley, stretnutia s anjelmi v rannom detstve sú bežné. Vo väčšine prípadov sa však postupne stávajú sporadickými a končia sa približne dovŕšením piateho roku života. Francúzsky filozof, člen Francúzskej akadémie Michel Serres hovorí, že schopnosť kontaktovať sa s mimozemskými bytosťami človek nestráca do konca života. V rozprave Legenda anjelov profesor tvrdí, že aj súčasný svet je plný anjelov, ktorí sa s nami v posledných rokoch dorozumievajú aj pomocou elektronických zariadení.

Kým sa však rozhodneme hľadať anjelov na internete, mali by sme sa najskôr započúvať do seba -- radí americký bádateľ týchto nadprirodzených bytostí Eprahim Leonard. Často sa totiž stáva, že vnútorný hlas, ktorý počuje veľa ľudí, je hlasom anjela strážneho, ktorý nám vždy napovie, čo máme robiť. Ibaže naše ,,racionálne" úvahy nás väčšinou vedú iným smerom. Jednoducho si často nájdeme dôvody prečo nepočúvať to lepšie v sebe. Nedávno mi naša známa hudobníčka povedala, že vždy, keď počúva svoj vnútorný hlas a podľa neho koná, dopadnú jej záležistosti v konečnom dôsledku dobre. Ak dá prednosť rozumovým dôvodom, akokoľvek logickým, veci sa obrátia k horšiemu.

Ako vyzerajú anjeli

Podľa Emanuela Swedenborga, švédskeho fyzika, matematika a výnimočne duchovne orientovaného človeka, sú anjeli nemateriálne bytosti, ktoré neodrážajú slnečné lúče. Nemôžeme ich preto vidieť, kým nenadobudnú nejakú materiálnu podobu. Toto je zrejme pohľad najbližší pravde. Súčasní bádatelia tvrdia, že anjeli sú androgynické bytosti obdarené mužskými i ženskými vlastnosťami. Americká spisovateľka Eileen E. Freemanová zbiera správy ľudí, ktorí prežili stretnutie s anjelom strážnym. Vyplýva z nich, že nebeskí ochrancovia vyzerajú rôzne. Keď bol istý známy americký novinár chlapcom, žil s rodičmi na vojenskej základni. Jedného dňa zablúdil v labyrinte uličiek mesta. Starší Japonec ho vzal za ruku a priviezol ho rozpadávajúcim sa nákladiakom k bráne základne. Strážcovia zbadali chlapca, ktorý sa objavil odnikiaľ. Nevideli nákladné auto ani Japonca. Pre bádateľa, ktorému hrozilo zamrznutie počas búrky na Aljaške, bol anjel strážny Eskimákom. Psím záprahom ho zaviezol na policajnú stanicu. Policajti boli presvedčení, že vedec prišiel na vlastných nohách, lebo na snehu bolo vidieť len jeho stopy.

Aj Eileen Freemanová prežila stretnutie s anjelom, keď sa lyžovala na jednom z najvyšších alpských štítov. Nemala veľa skúseností a stratila nad lyžami kontrolu. Uháňala čoraz rýchlejšie priamo na skalu vyrastajúcu spod snehu. Zrazu, nevedno odkiaľ, sa objavil lyžiar v čiernom, predbehol ju a neskúsená lyžiarka skončila doslova na jeho kolenách. Poďakovala mu, ale on sa neozval ani slovom a doslova sa rozplynul vo vzduchu.

Zapamätala si len jeho láskavý pohľad.

Stáva sa však, že anjeli vyzerajú presne ako na obrazoch. Jednému dievčaťu okrídlené a zlatovlasé bytosti zachránili život počas horskej túry: spadlo niekoľko metrov a zastavilo sa na visutej skale. Nemohlo sa odtiaľ pohnúť, ani hore ani dole. Svetelní anjeli dievča bezpečne zaviedli na cestu. Psychológovia tvrdia, že v kritických chvíľach svojho života mobilizujeme psychické a fyzické sily a máme pocit, že nám ktosi pomáha. Podľa nich si my sami vytvárame ochranného ducha a voláme ho anjelom. Existuje však priveľa správ ľudí zachránených nejakou tajomnou silou, nezvyčajnou postavou, ktorá po ,,splnení úlohy" zmizla tak rýchlo, ako sa objavila, aby sme prijali, že Boží vyslanci sú len výplodom našej fantázie. Pravdou je, že čoraz viac významných vedcov je presvedčených o tom, že človek je oddávna v ustavičnom, vedomom či podvedomom kontakte s duchmi a počuje nešepkávanie anjelov...

 

Späť

Novinky

Zmena nicku

23.01.2010 13:04
Oficiálne mením svoj nick na ezoterik. Dúfam, že sa vám nové meno páči a, že spolu budeme dobre vychádzať :). 
>>

100% Článkov presunutých

23.01.2010 12:32
Konečne som presunul všetky články ktoré som chcel a začínam písať nové články. Dúfam, že sa vám nové články budú páčiť a, že tu budete chodiť i...
>>

80% Článkov presunutých

20.01.2010 11:50
Milí čitatelia už som sem presunul 80% článkov zo starého blogu.100% článkov tu bude presunutých do 2 dní.   
>>

Už 40% článkov presunutých!

18.01.2010 21:52
Milí čitatelia s radosťou vám oznamujem, že som presunul už 40% článkov zo starého blogu.Znamená to, že termín presunutia článkov do 25.1.2010 by sa...
>>

Úpravy a pridávanie článkov

18.01.2010 14:25
Milí návštevníci momentálne sa na tomto ezoterickom portáli robia úpravy a čoskoro sa pridajú všetky články zo starého blogu.Budem sa snažiť urobiť...
>>
Všetky články

Záznamy: 1 - 5 zo 5

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.