Informačný portál o mágii a ezoterike.Nájdete tu channelingy,info o anjeloch,mágii a ezoterike atď...

Mená Anjelov

18.01.2010 21:36

Najznámejšie mená anjelov:

Azazel
Azrael - archanjel, "anjel smrti"
Barbiel
Gabriel - archanjel, zvestoval Márii, že bude Bohorodička
Hamaliel
Cherubiel
Jehoel
Kemuel
Metatron
Michael - archanjel, bojoval proti Satanovi
Nišroch
Orifiel
Rafael - pomáhal Tobiášovi
Serafiel
Uriel
Zofiel

Lucifer - postavil sa proti Bohu. Meno znamená "nosič svetla"
Satan - meno znamená "protivník, nepriateľ"

Toto našla a preložila white82 (ďakujem):
Michael – Bohu podobný (alebo ten, ktorý je ako Boh). Zodpovedá za Zem a prijíma duše zosnulých. Je veliteľom nebeského vojska. Často ho zobrazujú s mečom v ruke, alebo s váhami spravodlivosti. Za cieľ má oslobodiť Zem a jeho obyvateľov od strachu.

Rafael – Boh lieči (vylieči) (hebrejské meno Rafa). Je vraj aj Archanjel Jednoty (nie, nie ten obchod! ). Pomáha otvárať 3.oko. V spolupráci s Michaelom vyháňa duchov a démonov. Tiež čistí priestor a vraj pomáha nájsť aj pravdu. Dal Šalamúnovi prsteň so 6-cípou hviezdou, ktorá ho chránila pred útokmi démonov.

Gabriel – Boh je moja sila (hebrejské meno Gibor). Prináša správy. (Márii povedal, Kto bude jej Synom). A Mohamedovi vraj nadiktoval Korán. Bol to on, komu sa rozostúpilo červené more. Jane z Arku povedal o jej poslaní… Cez neho prichádza Duch svätý. Má moc nad rajskou záhradou, hadmi a kerubmi.

Uriel – svetlo a oheň Boha. Strážca Akaša kroniky. On upozornil Noe-ho na blížiacu sa potopu a tiež dal ľudstvu Kabalu.

Zadkiel – Božia pravda a spravodlivosť. Pomáha premeniť negatívne energie na pozitívne, príp. ich neutralizovať. Pomáha odpúšťať sebe aj iným, pretože aktivuje energiu milosrdenstva. Pomáha nám očistiť srdce od zlosti a žiaľu. Taktiež nám pomáha uvidieť božské svetlo v iných (ale aj v sebe). Pomáha aj vtedy, keď sa chceme rýchlejšie spirituálne vyvíjať. V spolupráci s archanjelom Karmaelom môže pomôcť pretvoriť našu negatívnu karmu (ak na to dostanú povolenie). Tiež pomáha premeniť negatívnu karmu Zeme na pozitívnu.

Raziel – Božie tajomstvo. Je mágom a alchymistom medzi archanjelmi. Pomáha nám pochopiť veci, ktoré nechápe ľudská logika, rozšíri všedné zmýšľanie a popri tom má i liečivú moc. Vylaďuje jasnozrivosť (videnie, počutie) a aj vnímanie Božských pokynov. Raziel má dúhovú auru.
Podľa legendy je autorom knihy o všetkom nebeskom a zemskom poznaní (blbý preklad, viem). Keď Adama a Evu vyhnali z raja, Raziel im dal túto knihu.
Neskôr sa k nej dostal aj Metatron, aj Rafael – pomocou tejto knihy postavil Noe svoju archu a zachránil život na Zemi.

Chamuel – ten kto vidí Boha. Prameň pokoja a mieru. Nič nie je iba láska, pamätajte si to…
Farba: ružová a oranžová
Kameň: zelený fluorit
Jeho prítomnosť vycítite ako jemnejšie vzrušenie, trému – teda podobné pocity. Vidí naše skutočné hodnoty a bezpodmienečne nás miluje.
Je anjelom čistoty a bezpodmienečnej lásky. Upozorňuje nás na to, že každý je Božím dieťaťom a povzbudzuje nás k tomu, aby sme sa prijali so všetkými našimi chybami.
Vie nás rozveseliť aj vtedy, keď naše srdce súži zúfalstvo a depresia, alebo keď sa cítime osamelo. Pomáha zdolať predsudky, závisť alebo sa keď cítime za niečo vinní. Lieči strach, úzkosť a do nášho života prináša pokoj a mier. Okrem toho stráži aj svetový mier pred zlými energiami.
Pomáha ukončiť vzťahy a v súčasných vzťahoch pomáha hodnotnými radami.
Môžeme ho poprosiť o pomoc pri hľadaní stratených vecí, ľudí či polohy.
Pomáha nám nájsť cieľ a tiež povolanie, ktoré najviac zodpovedá našim danostiam.

Jofiel – Božia krása.
Farba – žltá a cyklámenová (alebo ružová?)
Kameň – ružový turmalín
Jeho prítomnosť nám spôsobuje pocit nadľahčenia a dobrej nálady. Je priateľský a triezvo uvažujúci. Je ako keby náš najlepší kamarát.
Pomáha na metafyzickej a fyzickej úrovni. Pomocou neho dostávame pekné a šľachetné myšlienky a nápady. Pomáha nám uvidieť krásu v našom okolí. Je zdrojom Božského vnuknutia, inšpirácie. Pomáha aj umelcom. Od neho pochádzajú najoriginálnejšie diela a dáva silu na ich zrealizovanie.
Lieči negativitu, náš vnútorný chaos. Pomáha pochopiť naše vyššie Ja, zabezpečuje čistotu našej mysle. Pri našich rozhodnutiach pomáha s osvietením. Vracia nám dobrú náladu a pocit šťastia.
Prosme Jofiela, keď naša duša spí a chceme ju zobudiť, aby sa mohla vydať na cestu za poznaním. Keď sa chceme zobudiť, aby sme mohli lepšie pochopiť samých seba. Keď hľadáme kontakt s naším vyšším Ja alebo keď sme nepozorní a nevšímame si kráľovstvo nebeské (sem asi mysleli všetko dokopy – od anjelov až po otca).

No ale ešte rýchlo v skratke:
Chamuel – ten, kto vidí Boha.
Jofiel – Božia krása.

 

Späť

Novinky

Zmena nicku

23.01.2010 13:04
Oficiálne mením svoj nick na ezoterik. Dúfam, že sa vám nové meno páči a, že spolu budeme dobre vychádzať :). 
>>

100% Článkov presunutých

23.01.2010 12:32
Konečne som presunul všetky články ktoré som chcel a začínam písať nové články. Dúfam, že sa vám nové články budú páčiť a, že tu budete chodiť i...
>>

80% Článkov presunutých

20.01.2010 11:50
Milí čitatelia už som sem presunul 80% článkov zo starého blogu.100% článkov tu bude presunutých do 2 dní.   
>>

Už 40% článkov presunutých!

18.01.2010 21:52
Milí čitatelia s radosťou vám oznamujem, že som presunul už 40% článkov zo starého blogu.Znamená to, že termín presunutia článkov do 25.1.2010 by sa...
>>

Úpravy a pridávanie článkov

18.01.2010 14:25
Milí návštevníci momentálne sa na tomto ezoterickom portáli robia úpravy a čoskoro sa pridajú všetky články zo starého blogu.Budem sa snažiť urobiť...
>>
Všetky články

Záznamy: 1 - 5 zo 5

Vyhľadávanie

© 2010 Všetky práva vyhradené.